Konjak liszt előnyei

A konjak liszt története

A konjac Kelet-Ázsia területein őshonos, évelő növény, amelyet más néven ördögnyelvként is ismerhetünk. 

Távol-Keleten már évszázadok óta felhasznált termék az élelmiszerekben, vagyis egy ismert élelmiszeripari adalékanyag, amelyet E425-ös számmal jelölnek.

Az ördögnyelv elnevezésű növény gyökeréből vízelvonással és őrléssel előállított konjac liszt többféle jótékony hatással és felhasználási móddal rendelkezik, amely tulajdonságokat a következőkben részletesen ismerhetünk meg.

konjac

A konjac egy rendkívül hatékony, lúgos hatású élelmiszer, amely a sok állati eredetű termék fogyasztása mellett segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának elérését is. Fő hatóanyaga, amely az összetevők között a legfontosabb is a glükomannán, amelynek köszönhetően egy több szempontból is értékes élelmiszerről és termékről beszélhetünk.

A glükomannán egy vízben oldódó növényi rost, amelynek köszönhetően a konjac számos gyógyhatása és egészségügyi előnye mellett súlycsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Egészségügyi előnyök

A vízben oldódó élelmi rostok közül a glükomannán a legkiválóbb, amely egyedülálló módon képes a tömegének többszörösét vízben megkötni.

-    hatékony segítség a cukorbetegség során
- csökkenti a koleszterinszintet
- elősegíti az emésztési folyamatokat
- alacsony kalória- és szénhidrát tartalommal rendelkezik
-zsírmentes
-alacsony glikémiás indexszel bír, így jó hatással van a vércukorszintre

A konjacban megtalálható kiváló rostoknak többféle élettani hatásai vannak, hiszen számos betegség kialakulási kockázatát képesek hatékonyan csökkenteni.

Fogyókúrás előnyök

A konjak gyökér, vagyis más néven az ördögnyelv egészségre gyakorolt hatásai mellett hatékony kiegészítője a súlycsökkentő diétának is. Ezt az előnyét szintén glükomannán tartalmának köszönheti a termék. A konjak gyökér fogyókúrás termékként a következők formájában könnyedén beszerezhetőek:

- ördögnyelv kapszula
- ördögnyelv shake
- ördögnyelv komplex +

Az ördögnyelv mindhárom fajtájának köszönhetően hatékonyan támogatható a fogyókúra. Emellett a konjak liszttel készült termékek is hatékony kiegészítői lehetnek a diétás étrendek. 

Fontos!

A konjak gyökér, más néven az ördögnyelv bármely formájának fogyasztása mellett elengedhetetlen a megfelelő folyadék pótlása a szervezet számára, hiszen az előnyök könnyedén hátránnyá alakulhatnak a kevés folyadék fogyasztás következtében.

A glükomannán kivonat íztelen, szagtalan, amely szinte bármihez hozzákeverhető, azonban ne felejtsük el, hogy sűrítő tulajdonságai révén a folyékony állagból is könnyedén varázsol zselét.

Konjac liszt termékek elárhetőek

Naturganik Konjac liszt100g

Naturganik Konjac liszt 100g

A konjak lisztet az ördögnyelv nevű növény (Amorphophallus konjac)) gyökeréből készítik vízelvonással, őrléssel.

Ár: 1920 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!