A konjac lisztet a hagyományos búzalisztek, a keményítő, a sűrítőanyag, illetve a zselatin helyettesítésére alkalmazzuk. Kiváló gluténmentes alternatíva szószok, levesek, lekvárok, puding vagy gyümölcszselé készítéséhez, elősegítheti az emésztés működését, valamitn a hozzájárulhat a szív egészségének védelméhez és a sikeres fogyókúrához.
A konjac liszt emésztéssegítő hatása jó vízfelvevő képességének és magas rosttartalmának köszönhető: vízzel keverve térfogata jelentős mértékben megnő, ezáltal elősegítheti a béltisztítást és az egészséges emésztés fenntartását. Béltisztító hatása miatt méregtelenítő kúra részeként is alkalmazható.
Magas rosttartalma és jó vízmegtartó képessége miatt hosszú időn át fenntartja a jóllakottság érzését, ezáltal hozzájárulhat a fogyókúra sikerességéhez is.
A konjac liszt támogathatja az optimális vérkoleszterinszint fenntartását. Egészségügyi problémák esetén kérd szakember segítségét, a természetes étrend-kiegészítők önmagukban nem gyógyítanak betegségeket!
A konjac liszt jelentős vízfelvevő képessége miatt fogyasztása esetén figyeljünk a fokozott folyadékbevitelre! Nyelési nehézségekkel küzdők számára fogyasztása fulladásveszély miatt nem ajánlott, kerülendő továbbá várandósság és szoptatás ideje alatt, valamint gyermekek számára.
Cukorbetegség esetén a glükomannán fogyasztásáról konzultáljon kezelőorvosával, a glükomannán ugyanis hatással lehet egyes, a diabétesz kezelésére szolgáló gyógyszerek felszívódására!
A konjak lisztet az ördögnyelv nevű növény (Amorphophallus konjac)) gyökeréből készítik vízelvonással, őrléssel.
A konjac és a glükomannán keveréke rostdús étrend-kiegészítő, mely segíthet a telítettség-érzet fenntartásában és támogathatja az egészséges emésztést.
Gliadin-/gluténmentes, íztelen, szagtalan, kiváló viszkozitású sűrítőanyag, mely bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek.